SAŽETAK
Digitalizacija i automatizacija pozitivno su utjecale na mnoga područja našeg svakodnevnog života. Međutim, čini se da na poslove čišćenja nisu toliko utjecale. Osim poboljšanih proizvoda i opreme za čišćenje, na tržištu nema toliko mnogo strojeva ili procesa optimizacije. Međutim, naši partneri Mero i Novotech osporavaju ovaj zastarjeli pristup čišćenju navodeći kako je „vrijeme da industrija za čišćenje uhvati korak i prihvati inteligentne tehnologije koje pomažu u povećanju produktivnosti i uštedi na troškovima.”

IZAZOV
Poslovanje čišćenja javnih površina oduvijek je bilo izazovno iz više razloga: visoke stope fluktuacije osoblja, rješavanja pritužbi klijenata i upravljanja zalihama, što sve ostavlja traga na potrošenom vremenu i novčanim sredstvima. Na primjer, bez obzira na to koliko je pun dozator sapuna ili toaletnog papira, zamjenjuje se novim kako bi se osiguralo trajanje zaliha dok se osoblje sljedeći put ne vrati u ustanovu. I, što se može činiti sa tako sitnim detaljem, ponekad predstavlja tisuće kilograma potrošenih papirnatih proizvoda. Stoga su neke od najčešćih poteškoća zakazivanje rasporeda, dodjeljivanje opterećenja čistačicama za redovite prijave u različitim zgradama i praćenje njihovog napretka u radu.

RIJEŠENJE
Instaliranje Merovih papirnih i kontrolnih senzora može pomoći u praćenju opskrbe i prometa. Instalacija je jednostavna – svatko to može učiniti lijepljenjem senzora ljepilom industrijske klase u dozatorima ili na zidovima. Ne zahtijeva nikakvu posebnu obuku i potrebno je manje od 30 sekundi za dovršetak od strane osoblja zaduženog za čišćenje.

Ono što ovo rješenje čini tako skalabilnim i jednostavnim je uvođenje neovisne LTE mreže u zgrade s mobilnim routerom Teltonika Networks RUT240. RUT240 prima podatke od senzora i sigurno ih dalje prenosi u oblak Mero radi daljnje obrade. Vlasnici zgrada, upravitelji nekretnina ili osoblje za čišćenje mogu pregledati podatke putem nadzornih ploča i donijeti odluke o optimizaciji rasporeda osoblja i skladištenju proizvoda za čišćenje radi smanjenja otpada u oba područja.

PREDNOSTI

  • Kompaktni uređaj RUT240 mali je i lako se integrira u postojeću infrastrukturu.
  • Brzo se instalira-RUT240 je 4G LTE mobilni router koji omogućuje postavljanje bez žice koje je mnogo brže, lakše i ekonomičnije.
  • Jednostavno skaliranje – postavljanje ne zahtijeva posebnu obuku i neovisno je o pristupu internetskoj vezi.
  • Daljinsko upravljanje – nema potrebe za putovanjima radi ažuriranja ili održavanja, a cjelokupnom infrastrukturom lako se upravlja pomoću jedne platforme s bilo kojeg mjesta na svijetu.
    Teltonika RUT240
    4G LTE & WiFi mobilni router sa Eternetom i I/O
    Više o proizvodu